Troels Laursen

Troels Laursen

Om bloggen

Et billede siger mere end tusind ord.
Siger man.
Et kunstværk er til i rummet, og en tekst er til i tiden.
Et kunstværk står i et rum, mens en tekst fortæller i tid. Men kan man forene rum og tid?
Poesi er et talende billede, mens kunstværket er stum poesi.
Kan man krydse tavshed og tale?
Måske.
Poesien. Teksten.
Det er i hvert fald mit ærinde - med andre ord kunst i ord og kritík.

Bog om Jens Chr. Jensen

Bogudgivelser & KatalogteksterPosted by Troels Sat, February 23, 2019 09:55:27


"Fra en ny kant" er titlen på en ny bog, som kunstneren Jens Chr. Jensen, der i år flyder 70 år, har arbejdet på sammen med sognepræst og kunstanmelder, Troels Laursen, der gennem flere år skrevet om kunst i NORDJYSKE MEDIER og i magasiner, som MAGASINET KUNST og KUNSTMAGASINET JANUS.

Han gennemgår Jens Chr. Jensens værker gennem tiden og peger på centrale temaer i kunstnerens billedunivers.

Jens Chr. Jensen, er opvokset på landet, og det har lagt grundlaget for hans interesse for naturen og senere har haft afgørende indflydelse på hans kunstneriske virke. Han begyndte med maleriet, senere blev det til assemblager, som igen blev til skulpturer, som blev større og større, og senest kom så land arten til.

Det er ofte en stor mængde af det samme materiale, som samles til en helhed, hvorefter materialerne bliver delvis ukendelige ved første øjekast. Bor og arbejder i Ikast. Han har udsmykket pladser og kirker og deltaget i udstillinger over hele landet og udlandet.

Bogen blev præsenteret ved en mindre sammenkomst onsdag d. 20. februar i Kunstpakhuset, Ikast.


Udover Troels Laursens tekst om kunstnerens billedunivers, indeholder bogen et kapitel af tidl. redaktør Steen Hebsgaard, om Kunstpakhuset i Ikast, som kunstneren har været involveret i og som gennem tretten år er forvandlet fra et pakhus på stationen i Ikast, til et levende kunstbygning med udstillinger af anerkendte kunstnere.

Fra en anden kant - Jens Chr. Jensen

af Troels Laursen

117 sider, med mange illustrationer

Dansk/engelsk tekst

Pris: 180,- kr

Bogen vil kunne ses og købes i en række galleri fordelt over landet: Galleri Progres v. Horsens, Galleri Pi, København, Galleri Salshus, Nors, Kunstpakhuset Ikast, og kunstmuseer som, Janus Vestjyllands Kunstmuseum, Tistrup og Kunstetagerne, Hobro.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.