Troels Laursen

Troels Laursen

Om bloggen

Et billede siger mere end tusind ord.
Siger man.
Et kunstværk er til i rummet, og en tekst er til i tiden.
Et kunstværk står i et rum, mens en tekst fortæller i tid. Men kan man forene rum og tid?
Poesi er et talende billede, mens kunstværket er stum poesi.
Kan man krydse tavshed og tale?
Måske.
Poesien. Teksten.
Det er i hvert fald mit ærinde - med andre ord kunst i ord og kritík.

Hvis vægge kunne tale

AnmeldelserPosted by Troels Fri, January 05, 2018 10:51:39

Hvis vægge kunne tale

Trykt den 21. december 2017, i NORDJYSKE, med 4 ud af 6 stjerner

Mette Østgaard Henriksen & Iben West:

inderst inde troede vi ikke på husene

64 s. i farver

Pris: 150,00

Asterisk

Hvis vægge kunne tale, hvad ville de så berette? Storhed og forfald? Glædelige stunder og kærlighed? Mangel og svigt? Hvilke fortællinger om levet liv, er der tilbage, når det levende er væk og kun tingene og rummer står tilbage?


Billedkunstner Iben West og forfatter Mette Østgaard Henriksen har besøgt forladte huse og lavet et poetisk katalog over forfaldet. Henriksens ord er som dåseåbnere, der kiler sig i ind West fotografier. Som når der står: ”var sandheden virkelig det bedste du havde at sige” sat over for et foto af en forladt lokumsrulle. Lorten bliver fortalt og vist. Og alligevel er både ordene og billederne verdner hver for sig. De åbner op for endnu flere fortællinger og erindringer hos læseren eller beskueren.Bogen ender med dette foto af lokumsrullen, men begynder og åbner op med et gammelt dørhåndtag, hvor lyset lige rammer et hjørne og ting åbenbarer sig. Ligesom hele værket, hvis stille sider er som et smugkig ind i mennesketomme rum, der emmer af ufortalte historier og pludselige brudte situationer, hvor menneskene er væk og tingene står tilbage. Det er melankolsk og der findes en æstetik i nedbrydningen. Bogen er et tingenes memento mori. Og dermed endnu et fornemt skud fra det lille modige forlag Asterisk.

Troels Laursen

Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.