Troels Laursen

Troels Laursen

Om bloggen

Et billede siger mere end tusind ord.
Siger man.
Et kunstværk er til i rummet, og en tekst er til i tiden.
Et kunstværk står i et rum, mens en tekst fortæller i tid. Men kan man forene rum og tid?
Poesi er et talende billede, mens kunstværket er stum poesi.
Kan man krydse tavshed og tale?
Måske.
Poesien. Teksten.
Det er i hvert fald mit ærinde - med andre ord kunst i ord og kritík.

Rundt i Aalborg

Bog-anbefalingerPosted by Troels Fri, June 24, 2016 08:21:08

På tur rundt i Aalborg

Trykt i Nordjyske Stiftstidende den 22. juni med fire stjerner ud af seks

Rundt i Aalborg

Tekst: Britt Nørbak

Foto: Lars Horn

152 sider

Pris 99,00 kr.

Ferietid er guidetid. Og et nyt og handy et af slagsen er netop udkommet. Om Aalborg. Den er skrevet af journalisten Britt Nørbak, med mange og flotte fotos af byen af Lars Horn. Ud over en tur rundt i byen, er det også en fortælling om landets 4. største by, der de sidste tyve år har fra en grå industriby til en grøn videns- og uddannelsesby. Det sker blandt andet i et afsnit om Karolinelund, er indtil det lukkede i 2010 var et tivoli, men i dag er en bypark, hvor blandt andet bygningen til de kreative mennesker i Platform 4 nu ligger. Det samme gælder for Aalborg Spritfabrikker, så der ikke kun fortælles om hvad der er og var, men også hvad der kommer til byen, herunder også Supersygehuset. Så bogen har en lidt længere holdbarhed for en by i rivende udvikling.

Som det sig hør og bør for en guidebog, så er Aalborgs kendte attraktioner, bygninger, statuer og virksomheder også med. I stramme tekster, med masser af fakta, fra Gl. Torv til Gåsepigen, og fra Cimbrertyren til Streetart, under om de gavlmalerier der er kommet og som er på vej i byen, og fra Budolfi Kirke til Utzon-centeret, og en tur forbi Limfjordsbroen kommer man også. Dertil begivenheder i byen fra Karnevalet til Aalborg Teater. Der er afsnit om det sportslige og erhvervslivet. I det hele taget er det imponerende så meget der er med på så lidt plads og til så få penge. Bogen er i et lommeformat, og alligevel er der god plads til mange fotos, der alle er taget i solskin (på nær to, en af juleudsmykningen og et af skøjtebanen på C.W. Obels Plads) og er ganske indbydende. Og meget illustrative til alle ordene.

Guiden, er til danske turister i byen, og ikke mindst for nordjyder, der gerne vil opleve, deres egen hovedstad, som de kender så godt og de kan, med denne bog i hånden rundt i byen, genopleve byen og få inspiration til at se den fra nye og måske ukendte sider. Guiden ville være en perfekt studentergave for unge, der flytter til byen efter sommerferien.

Troels Laursen
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.