Troels Laursen

Troels Laursen

Om bloggen

Et billede siger mere end tusind ord.
Siger man.
Et kunstværk er til i rummet, og en tekst er til i tiden.
Et kunstværk står i et rum, mens en tekst fortæller i tid. Men kan man forene rum og tid?
Poesi er et talende billede, mens kunstværket er stum poesi.
Kan man krydse tavshed og tale?
Måske.
Poesien. Teksten.
Det er i hvert fald mit ærinde - med andre ord kunst i ord og kritík.

VÆRK - nyt Magasin fra SMK

AnmeldelserPosted by Troels Wed, March 09, 2016 09:24:27

Nyt glitter og kunstmagasin

Trykt i Nordjyske den 21. februar 2016 med tre ud af seks stjerner

VÆRK

Euroman, Eurovoman og Rum

SMK og Egmont Publishing

Pris. 50,- 66 sider.

VÆRK udkommer to gange årligt - første gang 18. februar

Museerne har en formidlingspligt. Og en pligt til at nå så mange som muligt. Det gøres der mange krumspring for at nå. Nogle er ikke lige heldige, andre er af de bedre. Statens Museum for Kunst nye tiltag er i samarbejde med de tre livsstilsmagasiner Euroman, Eurowoman og RUM, kaldes kunstmagasinet VÆRK.

Første udgave af VÆRK udkommer med tre forskellige forsider, som er tilpasset de tre livsstilsmagasiner. Magasinet er født for at være med til at åbne nye døre til kunsten. De tre magasiner har mere end 440.000 læsere, så målet med at nå mange er allerede opfyldt.

At kunsten så skal ramme en bestemt målgruppe forskyder fokus, så kunsten optræder i interiør og mode. I et interview med kunstneren Lea Porsager, fortælles det at hun bærer lyserød læbestift. Det er nyskabende i kunstinterviews og alt efter temperament er det godt eller skidt. Bladet er skinnede og glat, som den slags blade er. Det giver et fornemt layout, som er lækkert men også en smule kedeligt og meget forudsigeligt. Det hele er meget spiseligt sat op, men nærrigsværdien er desto mindre. Selv en voldsom kunstner som netop Lea Porsager mister skarphed og kraft i artiklen. Og så er bogstaverne i artiklerne hel urimelige små, og det ikke kun for en 50 plusser! Næste nummer bør hæve skriftsstørrelsen også selvom der så må ofres en artikel eller en kendis. For de kendte optræder også i bladet, i fotoserien ”Mig og min kunst” med blandt andre erhvervsmanden Mads Øvlisen og tøjhandler Jørgen Nørgaard, som for første gang viser værker fra privaten. Vi er også hjemme hos SMK direktøren Mikkel Borg, der som vanligt, får sagt spændende ting, men hvorfor hjemme hos ham privat og ikke i museets samlinger? En artikel om Vilhelm Hammershøi bliver til en boligindretningsfotoserie, og hvor blev kunsten og kunstneren så lige af?

Udgivelsens grundlag om at formidle og nå langt ud, er bestemt et okay projekt, som man kun kan følge med spænding. Om det med tiden lander bedre, end dette første nummer, må tiden vise. Noget nyt udi kunstformidling og indsigt i kunsten bidrager den ikke rigtig med.

Troels Laursen